Офіційний сайт

 Витвицького ліцею

Меню сайту
Міні-чат
200
Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 43
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Дорогі матусі, бабусі!

Щиро Вітаємо Вас з Днем Матері! Бажаємо Вам міцного здоров’я, нев’янучої молодості на багато весен, кохання і душевного спокою! Щоб у Ваших ніжних душах завжди цвіла весна, у Ваших родинах були лад, тепло і затишок.

З повагою дирекція та педагогічний колектив Витвицької ЗОШ

Вітаємо Вас з величним і світлим святом Благовіщення

та щиро бажаємо, щоб щастя та добро ніколи не полишало Ваші оселі .

Ми хочемо, щоб кожний куточок нашої країни, кожна родина,

кожна людина у цей день відчули радість, тепло та затишок.

Нехай кожен з нас цього дня зробить бодай одну добру справу,

допоможе ближньому, посміхнеться незнайомому, побажає добра друзям.

І тоді весь наш світ стане хоч трохи світлішим, радіснішим та щасливим.

Святкуючи Благовіщення, ми святкуємо початок новозавітного дня. Настав час виконання святого обіцянки Господа про "Семені дружини, Яке зітре голову змія" (Бут. 3, 15). Цей день - початок нашого спасіння, про що Свята Церква незаперечно свідчить: "Сьогодні спасіння нашого початок, і від віку таїнства явлення: Син Божий, Син Діви буває і Гавриїл благодать благовістить. Тим же і ми з ним Богородиці заволав: радуйся Благодатна, Господь з Тобою ".

З повагою адміністрація школи!

 

Вербну неділю або вхід Господній в Єрусалим – свято, що відзначається напередодні Великодня. У цьому році свято припадає на 1 квітня.

Вербна неділя присвячена в'їзду Ісуса Христа в Єрусалим, про який написано у всіх чотирьох Євангеліях. Коли Ісус прибув у місто верхи на віслюку, його зустрічала радісна юрба, яка вітала його пальмовими гілками. Християни пальму замінили вербою.

Коли закінчується Вербна неділя, настає Страсний тиждень. При цьому головні народні обряди тижня пов'язані з вербою і випадають на суботу та неділю.

Чому саме верба?

У народі верба завжди уособлювала весну та нове життя. Тому вона і стала релігійним символом. Крім того, вербові гілки називають "гілками чесноти": вони метафорично тягнуться до неба.

Крім того, у Старому Завіті говориться про те, що в храм люди мали приносити молоді гілочки верби. Її освячують в суботу на всеношній. Після цього, вербу несуть додому і ставлять у воду: якщо вона пустить коріння – можна висадити в землю, а якщо засохне – ні в якому разі не викидайте їх, можна тільки спалити.

Освяченим гілочка верби надавали особливого значення – люди вірили в їх очищувальну силу, і в те, що вони допоможуть врятувати худобу від хвороб.

Крім того, вербі приписувалася і цілюща сила. Її нирки з'їдали і вірили, що вона допомагає від лихоманки і безпліддя. В народі також вірили, що освячена верба може зупинити літню грозу, а кинута в полум'я, — допомогти при пожежі.

Також існує ще легенда, згідно якої, коли-то верба була жінкою, у якої було стільки дітей, що вона посперечалася з Матір'ю-Землею про те, що вона плідна. Мати-Земля, розсердившись, перетворила жінку у вербу.

З повагою адміністрація школи!

З 8 Березня!

Ніжні матері, турботливі бабусі, любі сестри, кохані дружини, милі дочки й онучки!
Наші віддані і надійні друзі, близькі і рідні люди!

Сердечно вітаємо Вас із найпрекраснішим святом весни – Міжнародним жіночим днем 8 березня!

Добрі і ласкаві, мужні і ранимі, такі хоробрі і такі тендітні, ви – найдорожче, що є в житті чоловіків. Охоронниці домашнього вогнища, берегині роду людського, Ви народжуєте і виховуєте дітей, передаючи з покоління в покоління традиції високої духовності, культури, працьовитості. Щедрість ваших душ зігріває, сила духу – захоплює, а краса – вселяє віру в те, що світ буде врятований.
Від усієї душі бажаємо Вам величезного жіночого щастя, любові і добра! Нехай поруч з Вами завжди будуть лише гідні люди, а серед них – чоловік, з яким будуть нестрашні будь–які негоди! Бажаю, щоб кожен прийдешній день Ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і щиросердечним спокоєм!

З повагою адміністрація школи!

 

15 лютого православна церква святкує Стрітення Господнє, яке має свої традиції і заборони . Стрітення належить до Господніх свят, присвячених безпосередньо Христу, але за своїм богослужбовому змістом воно виключно близько до свят Богородичних.

У свято Стрітення Господнього прийнято вітати один одного. Це можна зробити як на словах, так і за допомогою листа, листівки або смс. Головне - не забути в цей день побажати близьким здоров'я і божої благодаті.

Нехай зустрічі доленосною тінь

У Стрітення Господнє

Впаде на кожен Божий день,

І завтра, і сьогодні.

Нехай вас береже завжди Господь

Від чорних днів непогожих.

І скидає небосхил

На землю громом щастя.

З повагою адміністрація школи

 

«Любити - означає не дивитися

один на одного, любити - означає

               дивитися в одному напрямку»

А. де С.-Екзюпері

http://www.playcast.ru/uploads/2015/02/10/12041046.gifУ це чудове романтичне свято, коли крізь хуртовинну зиму вже чутно боязкий подих весни, коли для любові, напередодні відлиги, пробуджуються серця, хочемо привітати Вас самими теплими і щирими словами з Днем Святого Валентина! Напевно, саме в такі дні народжуються ніжні проліски.

 

Бажаємо Вам, щоб і у Вашій душі розквітли перші весняні квіти, даючи дорогу новим чи старим,

але головне - великим, світлим, чистим почуттям. Життя є любов, тому без любові життя неможливе!

Бажаємо не тільки в свято, але і щодня отримувати знаки уваги і любові, любити і бути коханими!

Нехай серед святкових валентинок обов'язково буде та сама, від єдиної, улюбленої і головної в житті людини, і нехай все складеться якнайкраще!

З повагою адміністрація школи!

 

12 лютого – Свято Трьох Святих

12 лютого – Свято Трьох СвятихСвято на честь трьох Вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Золотоустого встановлене в 1084 році.

Три архиєпископи грецького обряду – Василій Великий, Григорій Богослов та Іван Золотоустий – ще за життя здобули собі славу своєю святістю, спасенними проповідями й релігійними творами. Хоча Східна Церква святкує їхню пам'ять в окремі дні, однак, було введено спільний празник вшанування трьох святих. Підставою для цього стала суперечка між людьми: кого з них вважати більшим і святішим за інших. Тоді три святителі уві сні з'явились єпископові міста Евхаїти Іванові й переказали йому такі слова: "Ми – одне в Бога. Тож немає між нами ні більшого, ні меншого, але як назвеш одного, то за ним ідуть два інші. Встань, отже, і поклади край суперечці вірних, бо як за життя, так і після смерті нашим намаганням всі сторони світу приводити до миру і єдності". Тоді єпископ запровадив празник Трьох Святителів, звеличивши їхню пам'ять у тропарях, канонах і церковних піснях.

На Трьох Святителів, за народним повір'ям, категорично не можна прясти. Навіть прядку і гребінь у комору з хати виносили. Ретельно дотримувалися цього правила, адже вірили, що у того, "хто цього дня прястиме, руки й ноги повикручує, або худоба покалічиться, або змія вкусить, або град усе повибиває".

Від цього дня починають уже готуватися до весни. Цього дня не роблять нічого по хазяйству. Чоловіки не виконують ніякої важкої роботи, дозволялося лише оглядати плуги та реманент. А жінки починали готувати насіння до сівби. На Трьох Святих дівчата перший раз співали веснянки-заклички, просили весну прийти скоріше. Вірили, що голосніше її закликати, то скоріше вона прийде.

Щиро Вітаємо зі святом Святої Трійці

В цей світлий день бажаємо Вам

щирої віри, міцного духу і здоров'я!

З повагою адміністрація школи!

 

 

 

 

 

Вітаємо з Хрещенням Господнім!

19 січня - Йордана (або Ордана, Водохреща, Богоявлення)– третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Напередодні свята Богоявлення, 18 січня, робилася остання, пісна кутя. Від цього походять народні назви свята — Голодна або Плаксива Кутя, а також друга Вілія, Йордань, Водосвяття, Водохреще. З ним пов’язують хрещення на Йордані Христа.

https://i.ytimg.com/vi/ubJWSOAOf1s/hqdefault.jpgКоли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення в річці Йордан. Вийшов на берег, а з небес почувся голос Бога-Батька, який назвав Ісуса своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Звідси ще одна назва – Богоявлення.

З давніх-давен свято Водохреща було для українського народу джерелом світлої радості, очищення душі, зміцнення віри в перемогу добра і сподівань на краще майбутнє.

 

Бажаємо Вам миру в сім'ї, любові

та нехай священна Йорданська вода

оберігає Вас від усіляких негараздів.

Христос Хрестився!

 

Вітаємо зі Старим Новим роком!

http://i1.ytimg.com/vi/e4oo5fU40OU/maxresdefault.jpgСтарий Новий рік – це день, коли потрібно проводити старі думки, старий настрій і відкрити своє серце для нового, для чогось прийдешнього і майбутнього! Нехай рік буде легким, але яскравим! Приємним, але не порожнім!

Бажаємо, щоб життям керував щасливий календар, щоб кожен день був сповнений казкою та магією, щоб радість в побут вносили веселі друзі і посмішки рідних, щоб серце радували приємні зустрічі і чудові свята.

Залишмо сумне і погане за плечима, а продовжмо свій шлях з любов’ю і відмінним настроєм!

З повагою адміністрація школи!

 

 

Шановні колеги, батьки,учні та гості сайту!

Від щирого серця вітаємо Вас із довгоочікуваними і світлими святами – Новим Роком та Різдвом Христовим!

Це усіма нами з дитинства улюблені і радісні дні, наповнені світлом свята спільної радості, веселощів, очікування чуда й казки, душевного тепла і надії.

Зичимо здоров’я, здійснення всіх бажань і надій, успіхів у Ваших справах, щоб кожен день був наповнений благополуччям та мудрістю, яка допоможе здолати всі негаразди.

         Нехай магічна чарівність цих свят буде в посмішках Ваших близьких, урочистих вітаннях, особливій теплоті, радості, які створюють дивовижне відчуття  злагоди і щастя.

Хай кожний день Вашого життя буде наповнений золотавим сонячним світлом, ранкові зорі будуть Вашим щоденним оберегом, а почуття любові і прощення – вічними і ніколи не зрадять Вас. Хай проминають ваші  оселі біди і нещастя, та ніколи не згасає ваша затишна сімейна ватра...

                                                                                                                                                                                      Адміністрація школи

 

ДОРОГІ ДІТИ, ШАНОВНІ ДОРОСЛІ!
Результат пошуку зображень за запитом "вітаємо з миколаєм сайт школи"Прийміть щирі вітання з Днем Святого Миколая – одним з найсвітліших і найрадісніших свят. З його приходом кожна людина сподівається на своєрідне диво та здійснення заповітної мрії.
На нього чекають мільйони малюків в усьому світі, адже, окрім подарунків, він приносить у кожну оселю радість, надію та любов. І ми, дорослі, маємо подбати, щоб це свято залишило приємну згадку в душах діточок, посіяло зерно любові до ближнього та поваги до прадавніх традицій.
Поділімось своєю добротою й розумінням, проявімо щедрість, жертовність та безкорисливість до своїх близьких, допоможімо їм відчути радість свята. Зробімо усе можливе, щоб цього справді казкового дня омріяні подарунки отримали не лише ваші діти, а й ті, кого обділила доля.

Вітаємо вас, дорогі діти, зі святом! Зростайте здоровими, добрими й щасливими на радість батькам і на благо нашій Батьківщині - Україні!
Бажаємо всім миру, достатку, родинного затишку й душевного тепла. Нехай Святий Миколай освятить нас найкращими людськими чеснотами і благословить на добрі справи!

З повагою адміністрація школи!

 

Введення в храм Пресвятої Богородиці

       

       ВВЕДЕННЯ в Храм Пресвятої Богородиці (грецьк. Eisodos – вхід, лат. Praesentatio – представлення), християнське свято, встановлений у пам'ять апокрифічної події з раннього дитинства Пресвятої Діви Марії. Святкується 4 грудня. 
       Йоаким та Анна дуже любили свою доньку Марію, однак вони не забули про свою обіцянку віддати Її на службу Богові. Коли Марії виповнилося три роки, Її батьки, взявши Дочку, пішки відправилися з Назарета в Єрусалим. Назустріч їм вийшов первосвященник, за переказами - праведний Захарій. Доручаючи йому Марію, Анна сказала: "Прийми сьогодні дитину, Богом мені дану, і веди Її у храм Творця". Первосвященник (а ним був Захарія, в майбутньому батько Іоанна Предтечі) узяв дитя на руки, поцілував і мовив: «Маріє, Господь звеличить ім'я твоє в усіх поколіннях, а в кінці днів пред'явить тобі ціну викупу синів Ізраїлю». Вимовивши це, він поставив дівчинку на третю сходинку храмового жертовника, де зійшла на неї благодать Божа. У Єрусалимському храмі Марія дала обітницю непорочності.Душа Її під священними склепіннями святині стала храмом Божим.
       Батькам нелегко було розлучатися з донькою, але вони виконали свою обіцянку і тому відчували глибокий мир у серці. За прикладом Йоакима й Анни, наші батьки також з маленьких літ приводять нас до церкви, бо розуміють, що немає нічого важливішого, аніж служити Богородиці. 

 

 

Вірші, привітання до свята Введення



Введення Пречистої у Храм. 
Розступились люди і століття. 
Йде Вона – взірець і приклад нам – 
Палестинська Дівчинка трилітня. 
Вже окреслена в цій юній чистоті 
Місія жертовності і болю, 
Що стражданням на Голгофському Хресті 
                 Випаде на Материнську Її долю.

​​​

 

ЗНАЧЕННЯ ПРАЗНИКА ВВЕДЕННЯ




       Празники в честь Пресвятої Богородиці в нашому церковному календарі займають перше місце по празниках Господніх. Головне завдання цих празників - це звеличувати гідність і святість Пречистої Діви Марії, Її роль у відкупленні людського роду та заохотити нас до Її почитання і наслідування.
Найбільші Богородичні празники...

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2018